Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme ve Ücretsiz İzin Desteği İçin Önemli Gelişme

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında 3. faz sosyal yardım programı yani ailelere 1000 lira ödeme için 6 milyondan fazla başvuru yapıldığını ifade etti. Bakan Selçuk dün yaptığı açıklamalarında şu ana kadar başvuruların 700 bini aştığını ödemelerin ise bugün başlayacağını belirtmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dün katıldığı CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk ailelere 1000 lira ödeme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk dün yaptığı açıklamalarında ücretsiz izin desteğine 700 binden fazla başvuru yapıldığını ve bu ödemelerin bugün başlayacağını vurgulamıştı.

6 MİLYONUN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI

Sosyal yardımların 3 faz halinde planlandığını, birinci fazda 2,1 milyon haneye ulaşıldığını ve bu hanelere 1000’er lira yardım yapıldığını belirten Bakan Selçuk ikinci fazda da 2,3 milyon haneye ulaşıldığını, toplamda 4,4 milyon haneye yardım yapıldığını ifade etti. Bakan Selçuk açıklamalarında “Ulaşamadığımız haneler kalmasın diye bir de internet üzerinden, e-devlet üzerinden bir başvuru başlattık. Orada da hem bir kısa form dolduruyorlar, form sonunda da biz bir değerlendirme yapıyoruz. Şu ana kadar e-devlete 6 milyonun üstünde başvuru aldık.” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2’ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60’ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.

Başvuruları vakıflarımız değerlendiriyorlar. Çünkü bizim merkezden mahalledeki, ilçedeki o haneyi değerlendirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla genel olarak SGK açısından diğer kriterler açısından baktıktan sonra gönderilen 3 milyon kişinin başvurusu değerlendiriliyor. Ama peyderpey de ödemelere de başladık aslında, şu anda 620 bin haneye faz 3’ten de yardım yaptık.”

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ücretsiz izin desteği hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında ücretsiz izin desteğine başvuruların 700 bini aştığını belirterek ödemelerin bugünden itibaren başlayacağını ifade etti. Konu hakkında Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

“Ücretsiz izin desteğinde şu ana kadar 700 bini aştı başvurularımız. Nakdi ücret desteğini de yarından itibaren başlatıyoruz. Firmaların girişiyle orantılı olarak başvurular geliyor, biz belli bir miktarı yarın ödeyeceğiz, pazartesi, salı ödeyeceklerimiz olacak. Peyderpey ödenecek. Kısa çalışmada 3 milyon değerlendirmeye ulaşmış durumdayız. 2,5 milyon çalışanımıza ödemeleri gerçekleşti. İnşallah yarın da nakdi ücret desteğindeki ödemeleri yapacağız. Dolayısıyla zamanlama açısından bu kadar büyük kapsamdaki başvuruya rağmen zamanlamalar da hiçbir sekteye uğratmadık.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler