Gündem

AVM’lerin 11 Mayıs’ta Açılması Kararı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bilindiği gibi AVM'ler 11 Mayıs'ta açılıyor. Bilim insanları tarafından AVM'lerin açılmasına ilişkin çeşitli uyarılar yapıldı. Uzmanlar AVM'lerin açılmasının corona virüsü salgınında ikinci dalgaya neden olabileceğini belirtiyor.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Füsun Eyüboğlu AMV’ler hakkında açıklamalarda bulundu. Sözcü’nün aktardıklarına göre Eyüboğlu açıklamalarında “Bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM’lerin açılması değildir. İki aydır emek verildi ama her şey gevşerse 10 günde aynı noktaya geri döneriz. Öncelik AVM’lerin açılması değildir” ifadelerine yer verdi.

“AVM’LER AÇILMAMALIDIR”

Ticaret-Eğitim-Kooperatif-Büro İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) ise AVM’ler hakkında şu uyarıyı yaptı:

“AVM’lerin açılması, normalleşme adımı olamaz. AVM’ler için alınacak hiçbir önlem yeterli değildir ve salgın kontrol altına alınmadan AVM’ler açılmamalıdır”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak açıklamalarında “Millet ölmüş ağlayanı yok. Dolar fırladı, lira tuş oldu İktidarın derdi ise AVM’leri açmak. Millet can derdinde, kim AVM’ye gidip elbise ayakkabı alacak?” ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman da “Alınan tedbirlerle pazarlar, AVM’ler, marketler açılabiliyorsa, camiler de açılmalı” derken, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da “AVM açılışı konusunda da yanlış karar aldınız. Gardı düşmüş boksör gibi darmadağınıksınız” açıklaması yaptı.

“SALGIN YENİDEN CANLANABİLİR”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı konu hakkında bir açıklama yaparak normalleşme adımları kapsamında birtakım tedbirlerin kaldırılmasını kaygıyla karşıladığını ifade etti. Tacettin İnandı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

– İkinci bir dalga ortaya çıkabilir. Daha güçlü dalga da olabilir, yavaş da gidebilir. Bu, atacağımız adımlara bağlı. Önlemleri erken dönemde hızla kaldırdığımızda, salgın yeniden canlanabilir.

– O nedenle gevşerken, göreceli olarak bunu yapmakta fayda var. Salgını tekli rakamlarda sabit tuttuğumuzda, ancak kontrol altına aldığımızı söyleyebiliriz. Ancak vaka sayılarının binli rakamlar olduğu bugünlerde kontrol altına alındığını söylememiz güç.

AVM’LERİN AÇILMASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Peki size göre AVM’lerin açılması doğru mu? AVM’lerin açılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre AVM’lerin açılması ertelenmeli midir? Sayfanın alt kısmından konu hakkında görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler