Ekonomi

Covid-19 salgını 1000 TL sosyal yardım desteği sorgulama ekranı!

Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara verilen 1000 TL sosyal yardım desteği 3. Faz başvurularında 6 milyondan fazla talep olduğu öğrenildi. Peki, başvuranlar yardım hakkı kazanıp kazanmadıklarını nereden öğrenecekler? İşte devletin sosyal yardım desteği sorgulama ekranı

Türkiye’de corona virüsü salgını sürecinde vatandaşlar için çeşitli ekonomik destek paketleri açıklandı. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen 1000 TL sosyal yardım desteği. Dar gelirli ailelerin e-Devlet üzerinden başvuru yaptığı ödeneklerde 3. Faz başvurularına yoğun ilgi gösterildi.

6 MİLYONUN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ödenek başvuruları hakkında, “Ulaşamadığımız haneler kalmasın diye bir de internet üzerinden, e-devlet üzerinden bir başvuru başlattık. Orada da hem bir kısa form dolduruyorlar, form sonunda da biz bir değerlendirme yapıyoruz. Şu ana kadar e-devlete 6 milyonun üstünde başvuru aldık.” Değerlendirmesini yaptı.

Başvuru yapan vatandaşlar şimdi kendilerine ödenek çıkıp çıkmadığını ve nasıl öğreneceklerini merak ediyorlar. Vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden takip edebilirler.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK ÖNBAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler