Sağlık

Sivrisineklerden corona virüsü bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı

Tüm dünyanın mücadele ettiği corona virüsünün henüz kesin bir çözümü bulunmuş değil. Hal böyle olunca ve yaz ayları da başlayınca insanlar sivrisineklerden corona virüsü bulaşıp bulaşmayacağını merak etmeye başladı. “Sivrisineklerden corona virüsü bulaşır mı?” soran vatandaşlara, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yanıt verdi.

Dünya genelinde 4 milyondan fazla insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü gündemden düşmüyor. Henüz aşı ya da ilaç tedavisi bulunamayan virüs hakkında her gün yeni bir bilgi öğrenilmeye devam ediliyor. Yaz aylarının girmesi ile sivrisineklerden Covid-19 bulaşıp bulaşmayacağını merak eden vatandaşlara, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yanıt verdi. Kara, bugünkü bilgiler ile sivrisineklerden corona virüsü bulaşmadığını söyledi.

Sivrisinekler veya ev sinekleri ile bulaşmıyor.

Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “COVID-19 bugünkü bilgilerimize göre sivrisinekler veya ev sinekleri ile bulaşmıyor. Esas olarak konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağız ve burnumuzdan çıkarttığımız küçük damlacıklar ile bulaşmakta. Ayrıca virüs ile kirlenmiş yüzeylere dokunulma sonrası ellerimiz ile bulaşabilir” dedi.

 

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler