EkonomiGündem

Vatandaş Kendi Dairesini Satabilecek Mi? Ticaret Bakanlığı Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan vatandaşların kendi dairelerini internetten ilan verip satışa çıkartamayacak ve yaparsa 25 bin TL ceza alacak iddialarını reddederek, böyle bir uygulamanın olmadığını dile getirdi.

Bakanlık yetkilileri, ortaya atılan bu iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirterek, bu uygulamanın yalnızca yetki belgesi olmadan satış gerçekleştiren emlakçıları kapsadığını ifade etti.

5 Haziran 2018 tarihinde gayrimenkul sektöründe dolandırıcılığı engellemek üzere yürürlüğe koyulan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bünyesinde emlakçıların yetki belgesi olmadan satış yapamayacağı şartı koyuldu. Uygulama kapsamında yeni faaliyete geçecek emlakçıların yetki belgesi alması şartı koyulurken, şu an aktif olan emlakçıların ise 31 Ağustos 2020 tarihine kadar yetki belgesi edinmesine süre verildi.

KENDİ DAİRELERİNİ SATIŞA SUNABİLİRLER

Vatandaşları dışarıda tutan yönetmelik hakkında açıklamalar yapan yetkililer şunları dile getirdi:

“Vatandaşlarımızın kendilerine ait gayrimenkulleri kiralama ve satış faaliyetleri ya da bunlara yönelik ilan verme faaliyetlerine ilişkin herhangi bir hükmün Yönetmelikte bulunmadığı, Bakanlıkça yürütülen Yönetmelik değişikliği çalışmalarında da vatandaşlarımızın kendilerine ait gayrimenkulleri satışa sunmalarını veya ilan vermelerini engelleyecek herhangi bir hususun yer almıyor.”

“Bu durumda, vatandaşlarımız isterse 1 tane, isterse 100 tane gayrimenkulünü internet aracılığıyla yahut başka bir şekilde satışa sunma hakkına sahip olup kiralama, satış ve ilan verme işlemleri 31/08/2020 tarihinden sonra da aynı şekilde devam edebilecektir”

CEZA MİKTARI 5.706 TL

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 25 bin TL’lik ceza konusuna da değinildi. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan yetki belgesi olmadan daire satışı yapanların 25 bin TL ceza ödeyeceği iddiaları da reddedildi. Bu miktarın 6585 sayılı Kanununa uygun olarak 2020 yılı için 5.706 TL olduğu aktarıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler