Gündem

Sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman bitecek? Restoran ve kafeler ne zaman açılacak?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı merak ediliyor. Vaka sayısında yaşanan düşüşler ve normalleşme adımlarının atılmaya başlaması ile birlikte yasakların kaldırılması hakkındaki detaylar da belli olmaya başladı. İşte sokağa çıkma kısıtlamanın kalkacağı ve restoran kafeler gibi işletmelerin yeniden müşteri kabul edeceği tarih…

Aralık ayında ilk olarak Çin’de tespit edilen corona virüsü tüm dünyanın düzenini etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de salgından olumsuz etkilenen ülkeler arasında. Virüsün yayılımını önlemek için getirilen kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı merak ediliyor. Vaka sayısında yaşanan düşüşler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme adımların atılmaya başlanacağını açıklamıştı. 4 aşamalı normalleşme planının detayları belli olmaya başladı. Hürriyet’in haberine göre plan, sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı sorusuna da cevap veriyor.

Kafelere saat kısıtlaması

Buna göre; Bir süredir her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Corona virüsü iyileşmeleri devam etmesi halinde ise yasak Haziran ayında kaldırılacak. En çok merak edilen konulardan olan restoran, kafe ve pastanelerin haziran ayının ortasında, getirilecek sıkı kurallar ve saat kısıtlaması ile birlikte açılması hedefleniyor. 1 Eylül tarihinde ise 30 günlük vaka görülmemişse bu işletmelerdeki saat kısıtlaması da kalkacak.

Konserler Ağustosta başlayabilir

16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması öngörülürken, 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının Haziran ayı ortasında kaldırılması planlanıyor.
Eğer vaka sayısında yükselmeler olmaz ve düşüşler devam ederse, Ağustos ayına kadar konserler, kültür merkezleri, gösteri merkezleri ile birlikte lunapark gibi alanlarında açılabilir.

Ağustos sonunda telafi eğitimleri

Bu dönem uzaktan eğitim gören öğrencilerin telafi eğitimleri ise ağustos sonunda yapılması ve eylül ayında yeni eğitim-öğretim dönemine geçilmesi planlanıyor.
AVM’ler ise alınan sıkı önlemler ile birlikte yarın tekrar kapılarını müşterilerine açıyor.

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak bakanlar kurulu toplantısında öncelikle toplumun genelini ilgilendiren konular değerlendirilerek kararlar alınacak. Bilim kurulunun tavsiyelerine göre normalleşme için belirlenen planda tarihler 15 gün öne ya da sonraya çekilebilir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler