Gündem

23 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Sonlandı

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 8 Mayıs ile 10 Mayıs arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı, saat 24.00 itibariyle sonlandı. İçişleri Bakanlığı, 2 günlük kısıtlamaya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

8 Mayıs 2020 tarihinde gece 24.00 itibariyle başlayan ve 24 ilde (Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak sınırlarında bazı istisnalar dışında) uygulanan sokağa çıkma yasağı 10 Mayıs 2020 tarihinde 24.00 itibariyle sonlandı.

20 YAŞ ALTI İLE 65 YAŞ ÜSTÜNE YASAK DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelgede 8-10 Mayıs arasını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması hakkında şunları ifade etti:

“24 il için getirilen şehir giriş/çıkış kısıtlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ve 20 yaş altındaki çocuklarımız/ gençlerimizin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamalar (istisnalar hariç) ise aynı şekilde devam etmektedir.”

“24 ilimizdeki 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına kararına vatandaşlarımız duyarlı davranarak, yüksek bir oranda uyum sağlamıştır. Ancak az sayıda da olsa bahse konu kısıtlama kararına uymayan vatandaşımız olmuştur.”

13 BİN 716 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Bakanlık tarafından 2 günlük sokağa çıkma yasağında uygulanan cezalara ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

“Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 08 Mayıs Cuma günü saat 24.00 ile 10 Mayıs Pazar günü saat 20.00 arasında karara uymayan toplam 13 bin 716 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler