Gündem

Detaylar Belli Oluyor: 19 Mayıs’ta 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı

Türkiye bugün AVM'leri, berber ve kuaförleri yeniden açtı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 4 günlük sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Sokağa çıkma yasağı bugün Kabine Toplantısında görüşülecek.

Corona virüsü salgınının başlamasının ardından tüm mesaisini yakın kurmaylarıyla Huber Köşkü’nde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bugün yedinci kez video konferans yöntemi ile başkanlık edecek. Bu kabine toplantısında önemli düzenlemeler görüşülecek ve 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olup olmaması karara bağlanacak.

SEYAHAT KISITLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantıda alınan kararları basın toplantısı düzenleyerek ve millete sesleniş konuşması yaparak duyurması bekleniyor.

Kabine toplantısının bir başka gündem maddesi ise seyahat yasakları olacak. Bilindiği gibi 7 ilimiz için seyahat yasağı kaldırıldı. Bu toplantıda da seyahat yasağının kaldırıldığı illere yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

65 yaş ve üzerindeki yaşlılar için dün 4 saatliğine kaldırılan sokağa çıkma yasağının sonuçlarının da ele alınacağı toplantıda illerden gelen analizler değerlendirilecek. Toplantıda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesine dönük Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması planlanıyor.

DEĞERLENDİRME YAPILACAK?

Toplantıda bugün açılmaya başlanan AVM’ler, berberler ve kuaförlerden sıcağı sıcağına gelen anlık bilgiler de görüşülecek ve değerlendirmeler yapılacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler