Ekonomi

81 İlimizde Vatandaşlara Gıda Yardımı ! Başvurular Başladı

Vatandaşlara yapılan gıda yardımları hakkında açıklama yapıldı. Bu açıklamada kapsamında yardımların Açık Kapı üzerinden başvurular doğrultusunda yapılacağı ifade edildi. Peki gıda yardımı için kimler başvuru yapabilir? Başvurular nasıl yapılır?

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından gıda yardımı yapılıyor. Gıda yardımı başvurular hakkında da bir açıklama yapıldı. Gelirleri oldukça düşen vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelirken devlet tarafından verilen gıda yardımları araştırılmaya başlandı.

GIDA YARDIMININ KAPSAMI

Aile yardımları kapsamı altında verilen gıda yardımlar, Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Yapılan bu gıda yardımı için kapsam özeti yapıldı. Bu bağlamda “İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı olmak üzere ihtiyaç halinde yapılır.” ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlara Gıda Yardımı Yapılıyor
Vatandaşlara Gıda Yardımı Yapılıyor

GELİR ŞARTI ARANIYOR

Gıda yardımı başvurusu yapacak olan vatandaşların 19 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Ayrıca gelir şartı da aranmaktadır. Gelir şartı, eve giren paranın kişi sayısına bölümüne göre hesaplanır. Gıda yardımından faydalanmak isteyen ailelerde aranan gelir şartı “Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan haneler” şeklinde belirtildi. Evin tek geliri asgari ücretse ve evde 4 kişi yaşıyorsa bu aile gıda yardımından yararlanabiliyor.

Ödemeler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde veriliyor. Başta dini bayramlarda , Ramazan ayında olmak üzere ihtiyaç halinde gıda yardımları yapılır. Gıda yardımları, ailenin maddi durumuna göre belirleniyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İlçe Kaymakamlıkları bünyesinde buluna Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) başvuru yapması gerekmektedir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler