Ekonomi

İşsizlere ve EYT’lilere 1000 Lira Ödeme Yapılacak

Corona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçirn işsiz ve EYT'li vatandaşlar için çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada gerekli şartları taşıyanlara 1000 lira ödeme yapılacağı ifade edildi.

Devlet tarafından corona virüsü salgını sürecinde vatandaşlara nakdi destek sağlanacağı belirtildi. Geçtiğimiz ay birinci faz ödemeleri kapsamında vatandaşlara 1000 lira ödeme yapıldı. Nisan ayında ikinci faz ödemeleri yapıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklamalarında üçüncü faz ödemelerinin başvuru esaslı olacağını ifade etmişti. e-Devlet üzerinden başvurular başladı ve başvuru yapan ve şartları sağlayan vatandaşlara 1000 lira ödeme yapılacağı ifade edildi.

KİMLER YARARLANAMAZ?

Turkiye.gov.tr adresi üzerinden 3. faz pandemi sosyal destek başvurusu yapan vatandaşlar, sonuçlar için beklemeye başladı. İlk sonuçlar ise geçtiğimiz hafta açıklanmaya ve paralar hesaplara yatmaya başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı ve bu açıklamada üçüncü faz destek ödemelerinden kimlerin yararlanamayacağı şöyle belirtildi:

– 4/A kapsamında kalan kadrolu kamu işçileri

– 4/C kapsamında olan devlet memurları

– 1. ve 2. faz aşamalarında 1000 TL ödeme alanlar,

– SGK’dan aylığı veya geliri olanlar (emeklilik, yaşlılık maaşı gibi)

– Kısa çalışma ödeneği almış veya alacak olanlar,

– İşsizlik maaşı alanlar,

İŞSİZ VATANDAŞLAR ÖDEME ALABİLİR

Ayrıca işsiz olan vatandaşlar 1000 lira destek ödeme başvuru yapabiliyorlar. Yapılan değerlendirmelerde yukarıdaki maddeler kapsamına girmiyorsa başvuruları kabul edilecek ve ödemeler yapılacak.

EYT’LİLER 1000 LİRA ÖDEME ALABİLİR

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, 1000 TL nakdi yardımına başvuru yapıp yapamayacağını araştırmaya başladı. Yaşa takıldığından dolayı emekli olamayan vatandaşların yaşı geçtiği için bir işi bulunamayan EYT’li vatandaşlar da bu 1000 lira ödeme için başvuru yapabiliyor. Yukarıdaki maddeler kapsamına girmedikleri sürece ödemelerini de alabiliyorlar.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler