Gündem

Taziyeye İzin Veren Muhtarın Mahallesinde Covid-19 Vaka Sayısı 93’e Yükseldi!

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Ortanca, Göbelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde, Covid-19 vaka sayısının artması sonucu uygulanan karantinanın sürdüğü belirtildi. Muhtar Mehmet Nuri Yönten, taziye çadırının kurulmasını onayladığı ve böylelikle virüsün yayılarak enfekte olan kişi sayısının 93'e çıktığı aktarıldı. Muhtar Yönten, bu duruma izin verdiği için görevden alındı. Bir yandan da artan Covid-19 vakaları sebebiyle Eğribelen Mahallesinde de karantina uygulamasına geçildi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Ortanca Mahallesi, 6 Covid-19 vakası tespit edilmesi sonucunda karantinaya alındığı belirtilmişti. Sağlık görevlileri, mahalleye giderek Covid-19 testi ve denetim yapmaya başladı. Fakat salgın ile mücadele çerçevesinde alınan önlemlere uymayarak mahallede Eraygen Ailesi taziye çadırı kurdu. Aile ile buna izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten’e adli ve idari soruşturma başlatıldı ve sonrasında muhtar görevden alındı.

VAKA SAYISI 84 İKEN 93’E ÇIKTI

Taziyeye katılım gösteren vatandaşların ikamet ettiği Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde de karantina uygulamasına geçildi. Ortanca Mahallesi’nde Covid-19 vaka sayısı 10 Mayıs’ta 84 iken bugün 93’e çıktı. Sağlık görevlileri karantinadaki mahallelere giderek, sağlık taramalarını sürdürüyor.

TAZİYEYE KATILAN KİŞİNİN MAHALLESİ DE KARANTİNADA

Bir taraftan da Ortanca Mahallesi’nde kurulan taziye çadırına gidip sonrasında ikamet ettikleri Özalp ilçesinde bulunan Eğribelen Mahallesi’ne giden bir vatandaşta ve temasta bulunduğu 2 kişide Covid-19 tespit edildi. Yaşadıkları mahalle karantinaya alınarak jandarma tarafından giriş ve çıkışlar engelleniyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler