Ekonomi

Pek Çok Ürüne Yüzde 30 Gümrük Vergisi Getirildi! İşte Açıklanan Ürünler

Alınan son bilgilere göre, altın, mücevher, buzdolabı ve müzik aletleri gibi daha bir sürü ürüne yüzde 30 ek gümrük vergisi eklendi. Eklenen vergi, eylül ayından itibaren yüzde 30'dan yüzde 25'e inecek.

Covid-19 salgını ile mücadele ederken hem fiziksel hem de ekonomik sıkıntılar çekilen bu süreçte, birçok ürüne yüzde 30 oranında ek gümrük vergisi eklendiği öğrenildi.

EYLÜL AYINDA YÜZDE 25 OLACAK

Ek gümrük vergisi açıklamasında, “Dünya genelinde yaşanılan KOVID-19 hastalığı tüm ülkelerin ekonomilerini ve dış ticaretlerini olumsuz şekilde etkilemektedir” sözleri ifade edildi.

Yapılan duyuruda, eklenen yüzde 30 gümrük vergisinin eylül ayından sonra yüzde 25 oranına düşürüleceği aktarıldı.

HANGİ ÜRÜNLER OLDUĞU AÇIKLANDI

Resmi Gazete’de paylaşılan açıklama ise şu şekilde:

“Dünya genelinde yaşanılan KOVID-19 hastalığı tüm ülkelerin ekonomilerini ve dış ticaretlerini olumsuz şekilde etkilemektedir. KOVID-19 hastalığının ülkemiz ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve yerli sanayimizin artan ithalat baskısına karşı korunması amacıyla; altından ve kıymetli taşlardan mücevherat, buzdolabı ve derin dondurucular, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, split klimalar, ocak ve yemek pişirme cihazları, su filtreleri, turbo kompresörler, motor parçaları, golf arabası, mensucat açma sarma makineleri, çeşitli el ve ziraat aletler, metalden eşyalar, alçıdan inşaat malzemeleri, ahşap kapı ve pencereler, prefabrik yapılar, demir-çelikten teller, halatlar, kablolar, zincirler, bakırdan teller, kablolar ve halatlar, yer kaplama ve döşemeleri, yapışkan bantlar, kauçuk levhalar, zaman kontrol cihazları, müzik aletleri, oyun aletleri, kayaklar ve spor malzemeleri, kilitler, menteşeler, makaslar, fırçalar, fermuarlar, çakmaklar, hijyenik ürünler, tripodlar vb ile bazı muhtelif ürünlere 30.09.2020 tarihine kadar geçici olarak % 30’a kadar, bu tarihten sonra ise %25’e kadar değişen oranlarda ilave gümrük vergisi (İGV) uygulanması kararlaştırılmıştır.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler