EkonomiGündem

Kuaför ve Berberlerin Fiyatlarına Yapılacak Zam İddiaları Reddedildi!

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, 11 Mayıs'ta normalleşme sürecinin ilk adımında açılan kuaför ve berberlerin fiyatlarında yapılacak yüzde 40 zam söylemlerinin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, 11 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayan kuaförlerin ve berberlerin fiyatlarında yüzde 40’a kadar zam yapılacağı söylemlerini reddetti. Karakaş, “11 Mayıs itibariyle kuaför, berber ve güzellik salonları gelir kayıplarından dolayı ücretlerinde yüzde 40 artış yapacaklardır.” diye konuştu.

ASPARAGAS HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında hizmet vermeyi durduran kuaför ve berberler, 11 Mayıs itibariyle yeniden açıldı. Karakaş, kuaför ve berberlerin fiyatlarında yüzde 40 zam yapılacağı söylemlerinin doğru olmadığı belirterek, şunları söyledi:

“Biz isterdik ki, bugünü Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu işletmecileri olarak bayram ilan ederken tüm tüketicilerimizle beraber kontrollü normal hayata geçişin ne denli önemli olduğunu birlikte değerlendirelim. Kamuoyunun, kaynağı belli olmayan asparagas haberlere itibar etmemesini özellikle istirham ediyorum. Ne sektör çalışanlarımızı zan altında bırakalım, ne de tüketicilerimizin hakkını gasp edelim.”

11 Mayıs itibariyle iş başı yapan kuaför ve berberler, önceden randevu almaya başlamışlardı.

KOLTUKLAR ARASINDA 2 METRE OLACAK

Dükkanlarda her koltuk arasında belirli bir mesafe olacağını ekleyen Uzun, “3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak” şeklinde ifade etti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler