Kamu Haberleri

Taşeron Düzenlemesi İle Kadroya Geçen Bazı Personellere DPB’den Müjdeli Haber

Taşeron işçi düzenlemesi ile çalışmakta oldukları kamu kurumlarında İdari Büro Görevlisi ve İdari Destek Personeli unvanıyla kadroya alınan personellerin sendika üyeliğine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. 

O PERSONELLERE SENDİKA ÜYELİĞİNİN YOLU AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde taşeron olarak çalışırken ”idari büro görevlisi” ve “idari destek görevlisi” kadrolarına atanan adayların sendika üyesi olup olamayacakları durumuna ilişkin Devlet Personel Başkanlığı’na soru yöneltti. DPB konuya dair bir görüş yazısı yayınlayarak o personellerin sendika üyesi olabileceğini söyledi. 

DPB’de Yayımlanan Görüş Yazısı

”Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek 9’uncu maddesi çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fırkası kapsamında Sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında sendika üyesi olup olamayacakları hususunda görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 9’uncu maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen işçi sayılmayan “idari büro görevlisi” ve ” idari destek görevlisi” unvanlı sözleşmeli personelin kamu görevlileri sendikalarına üye olabilecekleri değerlendirilmektedir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir