Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16, 17,18 ve19 Mayıs’ta 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16, 17,18 ve19 Mayıs’ta 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak!

Türkiye’de corona virüsü salgını en önemli gündem konusu olmaya devam ediyor. Bugün video konferans yöntemiyle düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurnaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Anneler Günü’nü ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlayan Erdoğan, normalleşme için Sağlık Bakanlığı’nın kurumlara rehberler hazırladığını söyledi. Erdoğan’ın 16 17,18 19 Mayıs tarihlerinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını da açıkladı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz, huzurevlerinde 27 binin üzerine her türlü yaşlımıza özen gösteriyoruz. Koronavirüs salgınında batı ülkelerindeki en büyük dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu.

En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak yaşlılarımıza ilave hizmet sağladık. Evde bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 5 milyon yaşlı ve ya kronik yaşlımıza evde hizmet götürdük.

Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını 10 Mart öncesi gibi algılamaması gerekiyor. 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık, 300’ünde karantina sona erdi.

Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız.

Ayrıntılar geliyor…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler