Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maskesiz Evin Dışına Adım Atmayacağız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir araya gelmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Covid-19 salgını ile mücadelede hangi noktada olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında, maskesiz sokağa çıkılmasının salgın süresince gösterilen başarıyı baltalayacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gerçekleştirdiği toplantıdan sonra yaptığı basın açıklamasında, hem Türkiye’nin Covid-19 salgını ile mücadelesindeki gelişmeleri aktardı hem de normalleşme sürecinde uyulması gerekilen tedbirleri anımsattı.

BAŞARIMIZIN SEBEPLERİ MASKE KULLANIMI VE FİZİKİ MESAFE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maske kullanımı ve fiziki mesafeye dair açıklamaları ise şu şekilde:

“Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken bazı ülkelerde salgın tüm hızıyla sürüyor, bazılarında yeni başlıyor. Maske kullanım, fiziki mesafeyi koruma, temizliye riayete uygun yeni düzene girmemiz gerekene işaret ediyor bize bu tablo.”

“Vatandaşlarımız normalleşmeyi kesinlikle 10 Mart öncesi gibi algılamaması gerekiyor. Ülkemizde bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. 300 karantina uygulaması sona erdi 112’sinde devam ediyor. Maske, fiziki mesafe, temizlik şartlarına uyulmadan biraraya gelen enfekte olaylarında zincirleme olarak yüzlerce, binlerce kişiye hastalık bulaştırabiliyor.”

MASKESİZ EVİN DIŞINA ADIM ATMAYACAĞIZ

“Zaruri bir işi olmadan dışarı çıkanlar, sokakta gereksiz kalabalıklar oluşturanlar virüsü kendi elleriyle besliyorlar. Bir kez daha altını çizmek gerekirse maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta, markette, işyerinde heryerde fiziki mesafeyi koruyacağız.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler