Gündem

Hangi illerde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak! O iller yasaktan muaf tutuldu

Dün yapılan Kabine Toplantısı ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde corona virüsü tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Ancak Valiliklerden gelen haberler ile birlikte 16 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağı öğrenildi. İşte o iller…

Corona virüsü tedbirleri Türkiye’de uygulanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrasında 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. Corona virüsü tedbirlerinde alınan karardan ise 16 ilin muaf tutulduğu öğrenildi. Buna göre; Antalya, Denizli, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Tekirdağ, Trabzon, Ordu, Muğla, Erzurum, Mersin, Malatya ve Ordu illerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Sosyal medyadan açıklama yapan valilikler:

Mardin sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı İlimizde uygulanmayacaktır. Çağrılarımızla evlerinde kalan #Mardin’li hemşerilerimize teşekkür ediyor aynı hassasiyetle zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayıp evde kalmanızı diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Trabzon Valiliği tarafından twitter üerinden yapılan açıklamada ise, “16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır” denildi.

Muğla Valiliği yasak hakkında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Koronavirüs ile mücadeleye dair yapmış olduğu açıklamaya göre, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma sınırlandırması ilimizde uygulanmayacaktır. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında” dedi.

Kahramanmaraş Valilliği “İçişleri Bakanlığı’nın talimatı kapsamında; 15.05.2020 tarihi saat 24:00 ile 19.05.2020 tarihi saat 24:00 arasında, 15 Büyükşehirde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması Kahramanmaraş ilimizde uygulanmayacaktır.” İfadeleri kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UYGULANACAĞI İLLER

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgeye göre; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak’da, 15 Mayıs Cuma günü saat 24.00 ile 19 Mayıs Salı günü saat 24.00’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler