Ekonomi

Hesaplarınızı Kontrol Edin ! Destek Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı

Corona virüsü salgınından dolayı ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlar için Pandemi Sosyal Yardım projesi devreye alındı. Bu bağlamda vatandaşlara 1000 lira destek ödemesi yapılıyor ve ödemelerin hesaplara yatmaya başladığı belirtildi.

Yardım kampanyaları, gıda paketleri, askıda fatura gibi desteklerin yanı sıra sosyal yardım ödemesi desteği de vatandaşlara veriliyor. Birinci ve ikinci faz kapsamında 6 milyon kişiye sosyal yardım ödemesi yapıldı. Sosyal yardım ödemesi üçüncü faz için vatandaşların talepleri e-Devlet üzerinden alındı.

KİMLERİN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK?

Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor ancak bazı vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecek. Buna göre şu kişiler başvuru yapamayacak:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Ayrıca başvurularda yoğunluk olmaması için bir uygulama yapıldı. Buna göre vatandaşlar T. C. Kimlik Numaralarının son rakamına göre başvuru yapacaklar. TC Kimlik numarasının son rakamı 0 olan vatandaşların Pazartesi, 2 olan vatandaşların Salı, 4 olan vatandaşların Çarşamba, 6 olan vatandaşların Perşembe, 8 olan vatandaşların Cuma günü başvuru yapacağı ifade edildi.

ÖDEMELER BAŞLADI

Önceki gün yapılan açıklamada sosyal yardım ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını ifade edildi. Bu bağlamda vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru sonuçlarını sorgulayabileceklerdir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler