Gündem

Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Hangi illerde maske takmak zorunlu?

Türkiye’de corona virüsü salgını son bulmuş değil. Vaka sayısında yaşanan düşmelerden sonra alınan bazı önlemler esnetilirken, kontrollü sosyal hayata geçilmesi nedeniyle bazı önlemler de sıkılaştırıyor. Covid-19’a karşı korunmada en önemli araçlardan biri olan maske kullanımı ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan evden dışarı maskesiz adım atılmaması gerektiğini açıklamıştı. Bunun üzerine vatandaşlar, “Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? “, “Hangi illerde maske takmak zorunlu?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladı.

Türkiye’de corona virüsü salgınında vaka sayısında düşüşler yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kontrollü sosyal hayat döneminin başladığı açıklandı. Bu nedenle insanlar yavaş yavaş işlerine dönemeye başladılar. Ancak salgın henüz tamamen bitirilmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsü tehditti nedeniyle maskesiz dışarı adım atılmaması gerektiğini kamuoyuna bildirdi. Bunun üzerine çeşitli il valiliklerinden maske kullanımının zorunlu hale getirildiğine dair açıklama yapıldı. Bu illerde maske kullanmayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Peki, hangi illerde maske takmak zorunlu?

AYDIN

Aydın Valiliği ilde maske takmanın zorunlu hale geldiğini açıkladı. Valilik tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Kişiler arasında sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmelidir. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara cezai müeyyide uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

SİVAS

Sivas Valiliği ise mahalle, köy ve muhtarlıklarına maske dağıtımı yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, “Valilik ve kurumlar ile belediye tarafından tüm vatandaşlarımızın maske ihtiyacı bedelsiz olarak karşılanmaktadır. Bu nedenle koronavirüs salgınının hızlı yayılım eğilimi gösteren yapısının engellenmesi ve bulaşma hızının durdurularak ilimizdeki sosyo-ekonomik hayatın bir an önce normalleşmesi amacıyla vatandaşlarımızın tamamının ikametlerinden çıktıkları andan itibaren maske kullanmaları zorunlu hale getirilmiştir. Bu zorunluluğa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’nun 32’nci Maddesi gereğinde idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

UŞAK

Uşak Valiliği, “Sevgili hemşehrilerim, Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve kişiler arasında virüsün bulaşma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla ilgili bakanlıklarımızın tedbirlerine ilave olarak ilimiz genelinde önlemler alıyoruz. İlimiz genelinde vatandaşlarımızın maskesiz dışarı çıkması yasaklanmıştır” açıklamasını yaptı.

Muğla, Bartın ve Denizli de maske takmanın zorunlu hale getirildiği iller arasında.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler