EkonomiGündem

Bankalar İçin Covid-19 Rehberi Açıklandı! Acil Olmayan İşlemler Ertelenecek

Türkiye'nin Covid-19 salgını ile imtihanında iyimser bir tablo çizilirken normalleşme süreci için de yeni adımlar atıldı. Pek çok vatandaşın işinin düştüğü bankalarda da bu yönde tedbirler alınmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından bankalara "Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri" adlı bir tedbir rehberi gönderildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin belirlediği tedbirlerden oluşan rehber, bütün bankalara ulaştırıldı. Böylece normalleşme sürecinde atılacak adımlara hazırlıklı olunabilinecek. Peki, bankalar tarafından uygulanacak tedbirler neler?

NUMARATÖRÜN BAŞINDA YETKİLİ BULUNACAK

Vatandaşların bankalara girdiğinde numara aldıkları numaratörler, bundan sonra tek bir yetkili tarafından kullanılacak. Numaratörler günde iki kez dezenfekte edilecek.

MESAFE VE MASKE UYARISI

Rehberde, şubedeki bütün çalışanların alkol içeren el dezenfektanları kullanacağı ve müşterilerin sosyal mesafeye uyarak aralarında boşluk bırakarak sıralarını bekleyeceği belirtildi. Çalışanlar da yine aynı şekilde aralarında en az 1 metre olmak üzere mesafe bırakarak ve maske takarak çalışacaklar.

BU BELİRTİLERİ YAŞAYANLAR ÇALIŞTIRILMAYACAK

Banka personelleri, eğer ateş, kuru öksürük ve solunum yolu kaynaklı sıkıntılar yaşarlarsa, çalıştırılmayacak ve çalışanlar mola verdiklerinde taktıkları maskeler çıkartılarak atık kutularına atılacak. İşlerine geri döndüklerinde yeni tıbbi araçları kullanacaklar ve sık sık ellerini su ve sabunla yıkayacaklar.

ACİLİYETİ OLMAYAN İŞLER ÖTELENECEK

Her daim personel ile müşteriler arasında en az 1 metre olmak üzere bir mesafe sağlanacak. Bankada kalabalık oluşmaması için de aciliyeti bulunmayan işlemler daha sonra yapılmak üzere ertelenecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler