Ekonomi

Emekliler ve hiçbir geliri olmayanlar o ödemeden muaf tutuldu!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde alınmaya başladı. İkinci ödemelerin Kasım ayında alınacağı vergiden bazı kişiler muaf tutuldu. Emekli ve hiçbir geliri olmayanların da aralarında bulunduğu bu kişiler emlak vergisi ödemesi yapmayacaklar. Hatta iadesini isteyebilecekler.

Evi olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk ödemeleri alınmaya başlandı. Son 17 günün kaldığı ödemeler konutun bulunduğu ilçenin belediyesinin internet sitesinden online olarak kredi kartı ile yapılabiliyor. Ödemelerini yapmayan vatandaşlar ise belirlenen tutarı cezalı ödemek zorunda kalacaklar. Konut ve evlerin konumuna göre değişen ödemelerden bazı vatandaşlar ise muaf tutuldu. Bu vatandaşlar ödeme yaptıkları takdirde ise iade isteyebilecekler.

Kimler emlak vergisinden muaf

Sahibi olduğu konutun 200 metrekareden daha küçük olması ve bu haktan yararlanacak olan konut sahibinin kendi adına kayıtlı başka bir taşınmazı bulunmayan kişiler, hiçbir geliri olmayan ev hanımları, emekliler, 18 yaşından büyük işsizler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemeyecekler.

Nasıl iade alınır?

Emlak vergisi ödemek istemeyen ve muaf tutulan kişiler arasında bulunan vatandaşların
taşınmazın adres olarak kayıtlı olduğu belediyede yer alan tapu dairesine giderek dilekçe vermesi gerekiyor. Ödediği emlak vergisinin iadesinde ise 5 yıllık zaman aşımı önemli.
Vergiden muaf tutulanlara, 5 yıllık ödenen emlak vergisi tutarı toplu para olarak ödeniyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler