Sağlık

DSÖ: Corona virüsü HIV gibi kalıcı olabilir!

Kolay bulaşma özelliği ile Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü hakkında Dünya Sağlık Örgütü’nden neredeyse her gün yeni açıklamalar geliyor. Örgüt tarafından yapılan son açıklama ise endişelerin artmasına neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Covid-19’un tıpkı HIV gibi kalıcı olabileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), toplamda 4 milyondan fazla insanın enfekte olmasına ve binlerce kişinin ölmesine neden olan corona virüsü hakkında endişe verici bir açıklamada bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “”Şunu masaya koymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. Bu virüs çekip gitmeyebilir.” İfadelerini kullandı.

Kimse bu hastalığın ne zaman biteceğini tahmin edemez

Konuşmalarında HIV’i örnek gösteren Ryan, “HIV’li insanlara uzun ve sağlıklı yaşam sunuyoruz ancak bu iki hastalığı karşılaştırmıyorum. Bence gerçekçi olmamız önemli ve kimsenin bu hastalığın (Kovid-19) ne zaman veya yok olup olmayacağını tahmin edebileceğini sanmıyorum.” Dedi.

Bazı ülkelerde corona virüsüne karşı alınan önlemlerinin gevşetildiğini söyleyen Ryan bu durumdan endişe duyduklarını belirterek, “Hepimiz, yeni salgın dalgaları tespit edilmeden tecritlerin gevşetilmesi durumunda halk sağlığı ve ekonomik felaketlerin kısır döngüsünün ortaya çıkmasından endişe ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ryan virüse karşı en büyük umutlarının tüm dünyanın faydalanabileceği, etkili bir aşı geliştirilmesi olduğunu söyledi.

HIV nedir?

HIV’de corona virüs gibi bir virüs türüdür. AIDS hastalığına yol açan HIV bağışıklık sistemine zarar vererek hastalığa neden olur. Bağışıklık sistemindeki hasar nedeniyle HIV’li kişiler kolayca hastalanabilirler. Ancak son yıllarda geliştirilen etkili tedaviler ve ilaçlar ile birlikte HIV’li kişiler çok daha uzun ve sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmektedirler.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler