Gündem

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu Tepkili ! AVM’ler Kapanıyor Mu?

AVM'lerin açılması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bilim Kurulu üyelerinden arka arkaya uygulamayı eleştiren açıklamalar gelirken AVM'lerin kapatılıp kapatılmayacağı araştırılmaya başlandı.

Normalleşme adımlarının atılmasıyla AVM’lerin 11 Mayısta kapılarını açmasına ilişkin tartışma devam ediyor ve Bilim Kurulu üyelerinden peş peşe açıklamalar geliyor.

AVM’lerin faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaşların AVM’lere akın etmesi Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu’nun birçok üyesinin yaptığı uyarı ve açıklamalarını akıllara getirdi. Bilim Kurulu üyelerinden yapılan açıklamada tepki gösterildi.

AVM’lerin açılmasına ilişkin yapılan açıklamalar ise şöyle oldu:

PROF. DR. DEMİRCAN

“Buna amaçsızca yüklenmenin, gidip oraları dolaşmanın anlamı yok. AVM önündeki kuyruk akıl alır gibi değil. Varsa bir ihtiyacımız, illa oradaysa bunu planlayıp, nokta atışı olarak o mağazaya girip, alıp çıkmaktır bunun doğru olanı”

PROF. DR. ÜNAL

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal katıldığı bir teleizyon programında AVM’lerin açılması kararının ardından vatandaşların 11 Mayıs’ta mağazalara akın etmesine tepki göstererek ve “O zaman istifa edelim, boşuna mı konuşuyoruz diye düşünüyorum bazen” dedi.

PROF. DR. YAMANEL

“Siz AVM’ye gider misiniz” sorusu üzerine, “Gitmem, çok zorunda kalmazsam gitmem”

PROF. DR. ÖZLÜ

“Ben zorunlu bir durum olursa giderim ama zorunlu durum olmadıkça, yapay havalandırmanın olduğu mekanlara gitmemeyi tercih ederim. Bu konuda vatandaşımızın da hassasiyet göstereceğini düşünüyorum”

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca burada yaptığı açıklamalarında Kontrollü Sosyal Hayat döneminde de tedbirlere uyma çağrısında bulundu. Konu hakkında Bakan Koca açıklamalarında “Yeni hayatımızda AVM’lerdeki kalabalıklar, stadyum kalabalıkları, üç kişinin yan yana oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler