Ekonomi

İŞKUR Genel Müdürü: İşverenlerin Aradığı Nitelik, Sadece Diploma Yetmez Diyorlar

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Aydın, Ticaret Odası’nda düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019 Aydın Buluşması”na katıldı.

Burada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un ardından kürsüye çıkan Cafer Uzunkaya istihdam ve işsizlik konularına değindi.

CAFER UZUNKAYA’DAN İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya Aydın katılmış olduğu etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, üniversite mezunlarının işsizlik sorununa değindi. 

İşverenlerin nitelikli eleman aradığını ve sadece diplomanın yeterli olmadığını ifade ettiklerini aktaran Cafer Uzunkaya konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı. 

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın Konuşması

“İşverenlerimizin asıl aradığı niteliktir. Yani ‘sadece diploma yetmez, tecrübe de gerekir’ diyorlar. Gençlerimizin üniversite eğitimini alırken tecrübe kazanabilmeleri adına onları İŞKUR’un programlarından haberdar ediyoruz. Aslında İŞKUR hayatın her yerinde, 82 milyona hizmet sunan bir kurum. Üniversitelerimizde 1,5 aylık süreç içerisinde 81 ilde İŞKUR Kampüste etkinliklerimizi gerçekleştirerek, gençlerimizin İŞKUR ve hizmetlerinden haberdar olmalarını istiyoruz. İşgücü piyasasının istediği tecrübeyi kazandırma adına İşbaşı Eğitim Programlarımız önemli ve anlamlı. Aydın’da İŞKUR olarak 2002 yılında işe yerleşmesine aracılık ettiğimiz üniversite mezunu sayısı sadece 30’du. Tüm Türkiye’de ise bu sayı ağırlığı kamu olmak üzere 2 bin 339’du. İŞKUR 2018’de 210 bin 459 üniversite mezununun iş bulmasına aracılık etti”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir