EkonomiGündem

Emekli Maaşlarını Bekleyenlere Güzel Haber! Hesaplara Yatmaya Başladı

SGK ve Bağ-Kur bünyesinden emekli olan vatandaşların beklediği haber sonunda geldi. 19 Mayıs'ın resmi tatil olması ve Ramazan Bayramı ile ödeme tarihlerinin çakışması üzerine emeklilerin maaşlarının daha erken hesaplara yatırılacağı belirtilmişti. Bugünden itibaren emekliler, maaşlarına kavuşmaya başlıyor. İşte, ödeme ve tarihlerinin detayları...

Daha önce açıklanan karara göre, emeklilerin maaşları hesaplara yatmaya başladı. SSK ve Bağ-Kur bünyesinden emekli olanların maaşları bugünden yani 15 Mayıs’tan 22 Mayıs’a kadar hesaplara yatırılacak. Yapılan açıklamada, emeklilerin maaşlarının Ramazan Bayramı dolayısıyla erken yatırılacağı belirtilmişti.

SSK’LILARIN MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ödeme tarihleri SSK bünyesinden emekli olanlar için 15 Mayıs ile 20 Mayıs arasındayken, Bağ-Kur emeklilerinin ödeme tarihleri ise 21 Mayıs ile 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Normal şartlarda ödeme günleri 15, 18, 19, 20 Mayıs olan SSK’lıların yeni ödeme tarihleri 15 Mayıs, 21, 22, 23 olanların 18 Mayıs ve 24, 25, 26 olanların ise 20 Mayıs olarak açıklandı.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN ÖDEME GÜNLERİ

Bağ-Kur bünyesinden emekli olan vatandaşların maaşlarının ödeme günleri 25-26 iken 21 Mayıs’a ve 27, 28 olanların ise 22 Mayıs’a çekildiği duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili İsmail Yılmaz, “Bayram için mayısta ödenecek 1000 liralık ikramiyeyi nisanda ödedik. En düşük emekli aylığını 1.500 liraya yükselttik” sözlerini dile getirmişti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler