Önemli Başlıklar

SSK Emeklilik Kaydı Nasıl Yapılır?

SSK emeklilik kaydını yapmak konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çalışan vatandaşlar için gerekli bazı şartlar belirlenmiştir. Bu gerekli şartları karşılayan çalışanlar emekli olabilme hakkını kazanmış sayılırlar. Buna göre çalışarak;

–    Belirlenen yaş haddini ve hizmet süresi akdini dolduranlar

–    Ödenmesi gereken sigorta primlerini    tam olarak ödeyenler

–    Başvuru işlemleri ve diğer şartları tamamlayanlar

emekli olmaya hak kazanırlar. Böylece çalışma hayatlarını sonlandırarak sigortaya bağlı oldukları kurum (SSK veya BAĞ-KUR)’dan emekli aylık maaşı alarak yaşamlarını sürdürürler. Bunun yanında bu şartları sağlayan ve emekli olmak isteyen vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapmaları gerekmektedir. Emekli olmak isteyen vatandaşların en çok cevabını merak ettiği “Emekli başvurusu ne zaman yapılmalı?” sorusudur. Bununla beraber bir diğer merak edilen konu olan “Emekli dilekçesi nereye verilir?” konusu hakkında da yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun yanında başvuru için yapılması gereken işlemler ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından talep edilen evraklar hakkında detaylı bilgileri de yazımızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır 2019

Önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da emeklilik başvurusu işlemlerinde izlenilmesi gereken yol belirlenmiştir. Başvuru işlemlerinin müracaat adresi Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Bu kuruma yapacağınız başvuruyu, isterseniz online platform üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilir, isterseniz de doğrudan kuruma giderek de yapabilmeniz mümkündür. Adım adım gidecek olursak şu şekilde ilerlenmesi gerekir:

–    E-devlet sistemi üzerinden form edinmek için kendi T.C kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapınız.

–    E-devlet hizmetinin arama çubuğuna “tahsis talep formu” yazarak, emekli başvuru işlemleri için gerekli olan sayfaya ulaşabilirsiniz.

–    Tahsis talep formu üzerindeki doldurulması gereken alanları doğru bir şekilde doldurun ve başvurunuzu tamamlayınız.

–    Emeklilik kaydınız oluşturulduktan sonra kaydın yapılıp yapılmadığını, işlemin sürecini e-devlet üzerinde detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.

Emeklilik Dilekçesi Nereye Verilir

E-devlet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek “tahsis talep formu” isteyiniz. Formda istenen bilgileri dikkatli bir şekilde doldurduktan sonra hemen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na oluşturulan emeklilik başvuru kaydınız, belirli işlemlerin ardından onaylandığında tarafınıza bildirilir, ardından emeklilik süreciniz başlatılır.

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir