Gündem

DSÖ Avrupa Direktörü: Covid-19’dan Sonra Yeni Salgınlar da Yaşanacak

Dünya Sağlık Örgütü, bütün dünyada Covid-19 salgınını bir an önce kontrol altına almak için alınan tedbirlerin gevşetilmesinin oldukça erken olduğunu belirtti. DSÖ'nün yaptığı açıklamada kritik olan kısım ise kızamık ve grip salgınlarına karşı bütün dünyaya yaptıkları uyarı oldu.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, başlangıç noktası Çin olan ancak bütün dünyaya yayılarak binlerce can kaybına sebep olan corona virüse (Covid-19) dair açıklama yaptı. Kluge, Avrupa’da sonbahar vakti kızamık veya grip salgını meydana gelebileceğini ve hazırlık yapmanın kritik olduğunu belirtti.

ÇİFTE DALGA KONUSUNDA ÇOK ENDİŞELİYİM

Dr. Kluge, Covid-19 vaka sayısında meydana gelen düşüşün her şeyin normale döndüğü anlamına gelmediğinin altını çizerek tedbirlerin gevşetildiği ülkelerin acele karar verdiğini ve olumsuz sonuçlar yaşayabileceklerini aktardı.

Kluge, Birleşik Krallık’ta son zamanlarda yaşanan vaka ve ölüm sayısında düşüşe karşın yine de tetikte olmaları gerektiğini kaydetti ve “Çifte dalga konusunda çok endişeliyim. Singapur ve Japonya bunun kutlama zamanı değil, hazırlık zamanı olduğunu erken aşamada fark etti” diye konuştu.

DAVRANIŞLARIMIZ SALGIN İÇİN ROTAYI BELİRLEYECEK

Kluge tarafından yapılan açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“Şu an bir yol ayrımındayız. Hangi yolu izleyeceğimizi eylemlerimiz ve bireysel davranışlarımız belirleyecek. Acil durumun beraberinde getirdiği yorgunluk hissi, bu virüse karşı edindiğimiz değerli kazanımları tehlikeye sokuyor. Yetkililere güvensizlik uyandıran haberler ve komplocu düşünce, fiziksel mesafe karşıtı hareketleri körüklüyor, diğer insanlar da aşırı ihtiyatlı davranıyor. Bugünkü davranışlarımız salgın için rotayı belirleyecek. Hükümetlerin kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte sizler, halk artık ana aktörlersiniz.”

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Kluge, bütün dünyaya sağlık sistemlerini güçlendirme ve yeni salgınlara hazırlıklı olma çağrısında bulundu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler