Sağlık

Corona Virüsü İçin Umutlandıran Gelişme ! Virüsü 4 Gün İçinde Vücuttan Atıyor

Corona virüsü salgınının dünya üzerinde en çok vurduğu ABD'den heyecanlandıran bir keşif haberi geldi. Buna göçre bir biyoeczacılık firması tarafından insan vücudunu virüsten koruyan ve virüsü 4 gün içinde vücuttan atan antikor keşfedildiği duyuruldu.

Firma CEO’su Dr. Henry Ji yaptığı açıklamalarına antikor tedavisinin Kovid-19 aşısı piyasaya çıkmadan aylar önce hazır olabileceğini ve tedavinin olduğunu ve yüzde yüz çözüm sunduğunu duyurdu. Fox News’te yer alan habere göre California merkezli “Sorrento Therapeutics” adlı firma Kovid-19 virüsüne karşı antikor bulduklarını belirtti.

AŞIDAN AYLAR ÖNCE HAZIR OLACAK

Firma keşfettikleri STI-1499 adlı antikorun Kovid-19 virüsünü yüzde yüz engellediğini duyurdu ve söz konusu antikor tedavisinin corona virüsü aşısı piyasaya sürülmeden aylar önce hazır olabileceğini vurguladı.

firma CEO’su Dr. Henry Ji konu hakkında yaptığı açıklamalarında “Tedavinin olduğunu ve yüzde yüz çözüm sunduğunu vurgulamak istiyoruz. Vücudunuzda nötrleştirici antikor varsa, sosyal mesafeye ihtiyacınız yoktur. Hayatı korkmadan normale döndürebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Dr. Ji, geliştirme sürecinde son 10 yıldır topladıkları milyarlarca antikoru test ettiklerini ve aralarında uygun olan yüzlerce antikorun Kovid-19 virüsüne karşı direnç gösterdiğini hatta vücuda girişini engellediğini belirtti. Söz konusu antikorların içinde özellikle bir tanesinin virüsün sağlıklı hücrelere bulaşmasını yüzde yüz engellediğini fark ettiklerini vurguladı.

“VÜCUTTAN DIŞARI ATILMASINI SAĞLIYOR”

Konu ile ilgili olarak Dr. Henry Ji açıklamalarının devamında “Antikor, bir virüsün vücuda girişini engellediği zaman o virüs hayatta kalamaz. Hücreye giremezlerse çoğalamazlar. Yani, virüsün hücreyi ele geçirmesini önlersek, virüs sonunda ölür. Vücut da bu virüsten temizlenir. STI-1499 antikoru, virüsün etrafını sararak vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“AŞI İLE DAĞITILANA İHTİYACINIZ YOKTUR”

Dr. Ji yan etkisi olmadığından koruyucu tedavi olarak kullanılabileceğini ve geliştirilebilecek herhangi bir aşıdan daha etkili olabileceğini ifade etti. Ayrıca Ji, “Bu en iyi çözümdür. Aşı yapmanın amacı nötralize edici bir antikoru yaymaktır. Haliyle sizde zaten böyle bir antikor bulunuyorsa aşı ile dağıtılana ihtiyacınız yoktur” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler