Gündem

O İlimiz ve Çevresi İçin Flaş Uyarı Yapıldı

Uzun zamandır mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı ani bir artış ile mevsim normalleri üzerine çıktı. Uzmanlar tarafından kronik hastalığı olan ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların ani ısı artışı konusunda dikkat etmeleri istendi.

Uzmanlar tarafından bahar aylarından yaza geçerken aniden artan sıcaklıklarla birlikte birçok kişinin önlemsiz sıcağa ve güneşe maruz kalabildiği belirtildi. Ayrıca uzmanlar tarafından böyle günlerde vücudun ısı dengesini sağlamak için kalbin daha fazla çalıştığını bu nedenle de sıcak sebebiyle kalp rahatsızlıkları baş gösterebildiği vurgulandı.

Hafta sonu sıcaklıkların iyice artacağını belirten Aydın Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Özellikle Aydın ve çevresinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek ve ani yükseliş gösterecek olan hava sıcaklığının sadece hipertansiyon ve kalp hastalarını değil, sağlıklı kişileri de olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

UYARI YAPILDI

Bununla birlikte kalp krizinin en önemli tetikleyicilerinden birinin sıcak ve nemli hava olduğunu belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri şu uyarıyı yapıyor:

“Havaların aniden ısınmasıyla kişide ani kan basıncı düşüşü ya da yükselmesi olabilir. Kalp ve damar hastalarında, yaşlılarda bu ani değişimler kalp krizi ile sonuçlanabilir. Aynı risk gençler için de geçerlidir, güneşe uzun süre maruz kalmak, susuz kalmak, koruyucu giysi, şapka kullanmamak güneş çarpmasına neden olabilir ve herkes için risk oluşturabilir”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler