Kamu Haberleri

31 Mart Seçimleri Öncesi Memurların Hükümetten İstedikleri Talepler

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci yapmış olduğu açıklamalarında memurların hükümetten taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Önder Kahveci memurların taleplerini 3 ana başlıkta toplarken konuya dair kısa birde açıklamada bulundu.

MEMURLARIN HÜKÜMETTEN TALEPLERİ

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci memurların taleplerini, sözleşmeli personellere kadro, vergi indirimi ve yardımcı hizmetlere kadro olarak belirledi. İşte o maddeler.

1-) Kamuda ‘ücretle öğretmen’, ‘vekil imam’ gibi statüler kaldırılıp kadro verilmeli. 2011 ve 2013’te sözleşmeliler bir kereye mahsus kadroya geçmişti. Şimdi de 200 bin çalışanın kadroya geçmesini istiyoruz. Sözleşmeli personelin kamu maliyesine bir yükü yok. Sadece iş güvencesi, aile bütünlüğü, tayin ve görevde yükselme hakkı kazanacaklar.

2-) Talebimiz, asgari ücretlilerde olduğu gibi memurlarda da verginin yüzde 15’e sabitlenmeli. Memurlar, nisan ayında yüzde 20’lik dilime, kasımda da yüzde 27’lik dilime giriyor. Ocak ve temmuzda verilen zamlar, vergi nedeniyle memurun cebine yansımıyor.

3-) Üniversite mezunu, hatta yüksek lisans mezunu hizmetliler var. Onlara kadro verilmeli. Nasılsa yeni hizmetli alınmıyor. Eskilere bir kerelik kadro verilmesinin bir zarara olmaz.

Kamuilanlari.com 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir