EkonomiGündem

Otobüs Şirketleri Fiyatlandırma Sistemini Değiştiriyor! İşte Yeni Uygulama

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu tarafından otobüs firmalarının fiyatlandırma sisteminin değişmesi ve uçaklarda olduğu gibi bir sistem haline getirilmesi talep edildi. TOF Başkanı Birol Özcan yaptığı açıklamada, hava yolu şirketlerinin kullandığı fiyat biçme tekniğinin otobüs firmaları tarafından da kullanabileceği dile getirildi. Özcan, yolcu sayısı azken fiyatları yüzde 30'a kadar indirme yetkileri olduğu gibi talebin fazla olduğu durumlarda da fiyatları arttırma yetkileri olması gerektiğini belirtti.

Covid-19 salgınının en çok hasar verdiği sektörlerden biri de kara yolu taşımacılığı oldu ve bunun bir sebebi de salgının bir an önce yayılmasını önlemek için konulan seyahat yasağının olduğunu söylemek mümkün. Kara yolu taşımacılığının kendine gelmesine yönelik talepler ulaşmaya başladı ve onlardan biri fiyatlandırma sisteminin yeniden düzenlenmesi oldu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, konuya dair yaptığı açıklamada, hava yolu şirketleri tarafından fiyat biçme tekniğinin otobüs firmaları tarafından kullanabileceğini belirtti.

TEKLİFİMİZİ BAKANLIĞA SUNDUK

Özcan, “Hava yolu firmalarının uyguladığı fiyat modeli, kara yolu taşımacılık sektöründe de uygulanabilir. Yolcu sayısı azken fiyatları yüzde 30’a kadar düşürme yetkimiz var. Talep fazlayken de artırma yetkimiz olsun. Hava yolu firmaları yapıyor, biz de aynı sistemi istiyoruz. Teklifimizi bakanlığa sunduk, değerlendiriyorlar” sözlerini dile getirdi.

HEM ZAMAN KAYBINI HEM YAKIT İSRAFI ÖNLENİR

Özcan, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nün otobüsler tarafından kullanılmasına izin verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Yurt içi dolaşım faaliyetlerinin kısıtlanması ve en fazla yüzde 50 doluluk oranıyla çalışma şartı getirilmesi sektörü ekonomik olarak çöküntüye doğru götürüyor. Bu süreçte en azından İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü de kullanabilmeyi talep ediyoruz. Böylece hem yolcunun zaman kaybetmesinin hem de yakıt israfının önüne geçilmiş olur” dedi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler