Genel

Eğitime Başlayan Okullarda Covid-19 Telaşı! 70 Öğrencinin Testi Pozitif

Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, katıldığı bir radyo programında, 11 Mayıs tarihi itibariyle eğitime tekrar başlanıldığını açıkladı. Balnquer, 40 bin okulun açıldığını ve 70 öğrencinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirtti.

Fransa Eğitim Bakanı Blanquer, bir radyo programında tekrar eğitime başlayan 40 bin okuldaki 70 öğrencinin 70 öğrencinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını aktardı. Blanquer, bu okulların tekrardan kapatıldığını ancak okulların kapalı tutulması sebebiyle öğrencilerin psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini kaydetti.

11 MAYIS’TA EĞİTİME BAŞLADILAR

16 Mart tarihinden itibaren Fransa’da Covid-19 salgınını kontrol altına almak için anaokulları, ilkokullar, liseler ve üniversiteler eğitime ara vermişti. Ancak alınan son karara göre, 11 Mayıs’ta kreş, anaokul ve ilkokullar tekrar açıldı ve bugün itibariyle de salgının etkisinin azaldığı yerlerde ortaokullar yeniden eğitime başladı. Sınıfta bir anda bulunacak öğrenci sayısı 15 ile sınırlandırıldı ve maske takma şartı koşuldu.

Fransa’da toplam Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 28 bin 108’e çıktı ve toplam vaka sayısı ise 216 bin 30’a ulaştı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler