Ekonomi

Evlenecek Vatandaşlara Evlilik ve Ev Alma Destekleri İle 68 Bin TL’ye Varan Maddi Yardım

Hatırlanacağı üzere devlet evlenecek vatandaşlar ile ev sahibi olmak isteyen vatadaşlara sağlanan destek miktarlarını artırmıştı. Devlet tarafından atılan bu adımların ardından bu desteklere olan ilgi de arttı.

Peki evlilik ile konut desteği ödemeleri nasıl alınır?

Bu desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşların neler yapması gerekiyor?

Desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar neler?

Destekler çift olarak mı yoksa tek tek mi alınıyor?

Tüm bu soruların yanıtlarını en ince detaylarına kadar Kamu İlanları olarak sizlere aktarıyoruz. 

DEVLETTEN EVLENECEK GENÇLERE 68 BİN TL’YE VARAN DESTEK

Evlilik hayalleri kuran gençler planlamalarını erken yaşlarda yapmaya başlayıp çeyiz hesabı açarlarsa bu hesap üzerinden devlet desteği alabilirler. Bu destek hem tek tek alınabildiği gibi çiftler birlikte de alabiliyorlar. Aynı şekilde bankalarda konut hesabı açıp burada birikim yapan vatandaşlara da belirli bir süre sonunda yaptıkları birikim tutarı kadar destek ödemesi sağlanıyor. Ev alacak vatandaşlar en fazla 25 bin TL’ye kadar destek sahibi olurlerken evlilik desteği 9 bin TL’ye ulaşabiliyor. Bu kapsamda çiftlerden birisi 34 bin toplamda ise 68 bin TL destek sahibi olunabiliniyor. 

EVLİLİK DESTEĞİ DETAYLARI

Devletin sağladığı evlilik desteği mantığı şu şekilde işliyor. Evlenecek gençler bankalardan çeyiz hesabı açıyorlar. Burada belirli bir süre birikim yapan gençlere birikim yaptıkları süre ve para oranında maddi destek sağlanıyor. 

Ödeme Planı ve Destek Tutarları

Çeyiz hesabına düzenli ödeme süresi 36 ila 47 ay olanlar için hesaptaki birikim tutarının yüzde 20’si destek olarak veriliyor. Bu destek miktarı en fazla 6 bin 500 TL. Ödeme süresi 48 ila 59 ay olanlar için yüzde 22 destek tutarı sağlanıyor ve maksimum 7 bin 500 TL destek alınır. Eğer ödeme süresi 60 ay ve üzeri ise destek oranı yüzde ve azami 9 bin lira alınır. 

Şartlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu destekten faydalanmak için vatandaşların 18 yaşından büyük 27 yaşından küçük olmaları gerekiyor. Hesabın 24 yaşını doldurmadan önce açılması gerekiyor.

Gençler birikim yaptıkları çeyiz hesabından bir dönem içinde en fazla iki defa çekim yapacaklar. Çekim hakkının kullanılması halinde çeyiz hesabında kalan bakiyenin, çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarların toplamından az olmaması gerekiyor. 

KONUT HESABI DESTEĞİ

Devlet konut hesabı ile ev alacak vatandaşlara kişi başı 25 bin TL’ye varan destek sağlıyor. Bu destek çift olarak alındığında 50 bin TL’ye ulaşabiliyor. 

Konut hesabı ile destek alacak olan vatandaşlar için mantık çeyiz hesabında ki gibi işliyor. Bankalardan konut hesabı açan vatandaşlar burada birikim yapmaya başlıyorlar. Bu birikimlere göre destek sağlanıyor. Maksimum tutar ise 25 bin TL. En düşük destek tutarı ise 13 bin.

Birikim Rakamları ve Destek Tutarları

Devlet destekli konut hesabına 36 ay ile 47 ay arasında para yatıran vatandaşlara biriktirdikleri paranın yüzde 15’i kadar destek sağlanır. Azami katkı tutarı ise 20 bin 184 TL, Bu hesapta 48 ile 59 ay arasında birikim yapanlara sağlanan destek oranı yüzde 18 ve sağlanan azami destek miktarı 21 bin 736 TL. 60 ay yada daha fazla para birikimi yapanlar için yüzde 25 katkı tutarı ve 25 bin TL destek miktarı. 

Başvuru Şartları

Konut hesabı ile destek almak isteyen vatandaşların, Konut hesabı açtıran kişinin 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapması gerekiyor. 7 Nisan 2015 itibarıyla tamamı kendine ait bir evinin olmaması gerekiyor. Her kişi sadece 1 adet konut hesabı açtırabilecek. 18 yaşından küçük olan bireyler için veli veya vasi konut hesabı açabilecek.
 

Devlet Desteklerinden haberdar olmak için;

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Facebook Yardımlaşma ve Duyuru Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanlari.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir