Gündem

Korkutan İkinci Dalga Uyarısı Geldi: Daha Sert Olacak

Avrupa’da yaz tatili yaklaşırken sınırların yeniden açılması gündeme geldi. Dünya Tabipler Birliği Başkanı tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve sınırların kapalı kalması gerektiği aksi halde ikinci dalganın yaşanabileceğini belirtti.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Avrupa’da turizm sektörünü canlandırmak için sınırların yeniden açılması planları hakkında açıklamalarda bulundu. Dünya Tabipler Birliği Başkanı açıklamalarında Alman hükümetine sınırları kapalı tutmasını önerdiğini belirtti ve bunun her iki yönde olması gerektiğini vurguladı.

“EN İYİSİ OLUR”

Almanya merkezli Funke Medya Grubu’nun konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Montgomery, Alman hükümetinin bu konuda “sadece işin ekonomik yanını düşündüğünü ve sağlık açısından riskleri gözardı ettiğini” belirtti.

Ayrıca açıklamalarında “İnsanların evlerinde kalması, onlar açısından en iyisi olur” ifadelerini kullanan Dünya Tabipler Birliği Başkanı normal hayat dönüşün şu an için mümkün olmadığını vurguladı.

DAHA SERT GEÇECEK

Almanya’ya yeniden turistlerin gelmeye başlaması halinde enfeksiyon tehlikesinin artacağını kaydeden Montgomery, seyahat trafiğinin ikinci bir koronavirüs dalgasını tetikleyebileceğini ve olası bir ikinci dalganın da insanların birincide olduğu kadar dikkatli olmayacakları için daha sert geçeceği öngörüsünde bulundu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler