Ekonomi

Volkswagen 450 Kişiyi İşten Çıkarıyor! Sebep Talebin Azalması Olarak Gösterildi

Otomobiil firmalarının öncülerinden olan Volkswagen, Covid-19 sebebiyle piyasaya sürülen yeni arabalara olan talebi giderek azaldığını ve bu yüzden de Poznan fabrikasında çalışan 450 işçiyi işten çıkaracağını belirtti.

Covid-19 salgını sebebiyle talebin az olması ve maliyetin karşılanamaması gibi sebeplerden otomobil firmaları, fabrikalarını kapatarak faaliyetlerini durdurmuştu. Üreticiler fabrikalarını tekrar faaliyete soksa da talebin giderek azalması sorun teşkil etmeye devam etti. Otomobil firmalarının en büyüklerinden olan ve neredeyse dünyanın her noktasında fabrikası olan Volkswagen, Polonya’nın Poznan kentindeki fabrikasından 450 işçiyi işten çıkaracağını aktardı.

SEBEP OLARAK TALEBİN AZALMASI GÖSTERİLDİ

Volkswagen Poznan Direktörü Jens Ocksen’ın yaptığı açıklamada, sebep olarak düşük talep gösterildi ve “Dünya genelinde devam eden Covid-19 pandemisi ve zor ekonomik koşullar piyasada belirsizliğe ve Volkswagen Poznan’ın ürünlerine olan talepte ciddi düşüşe yol açmıştır.

Küresel durum hiçbir aldanmaya yer bırakmamaktadır. Koronavirüs pandemisi her kıtada ciddi kayıplara yol açmıştır. Bu durumun sonuçları firmamızca da net bir şekilde hissedilmektedir.” denildi.

2021 yılının bitimine kadar 450 işçinin işine son verileceğini ve bu kişilerin çoğunlukla geçici iş sözleşmesi imzalanan işçiler olacağı belirtildi.

27 NİSAN’DA FAALİYETE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Covid-19 sebebiyle bir süreliğine faaliyetini durduran Volkswagen Poznan fabrikası, 27 Nisan’da tekrar üretime devam etmişti. Poznan fabrikası, 10 bin çalışanıyla bölgedeki en büyük fabrika olarak nitelendiriliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler