Ekonomi

Emekli Maaşına 276 Lira Zam ! Ek Ödeme İse 251 Lira Olacak

Türkiye'de 12 milyon emekli vatandaşın maaşına Temmuz ayında zam yapılacak. Emekli vatandaşlar maaşlarına yapılacak olan zammı beklerken zam hesaplamaları da gündeme geldi. Bu bağlamda zamlar hem maaşta hem de ek ödemelerde kendini gösterecek.

Türkiye’de bulunan milyonlarca emekli Temmuz ayında zam alacak. Temmuz ayının yaklaşması üzerine zamlar hakkında hesaplamalar da gündeme gelmeye başladı.

276 LİRALIK ZAM

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine, beklenti anketindeki TÜFE tahminlerine göre yüzde 4.41 zam göründü Bu zamma göre emekli maaşında 276 liralık bir artış olacak.

Halen en yüksek SSK ve Bağ- Kur emekli aylığı net 6 bin 28 lira 72 kuruş. Tavandan ödeme alan emeklinin eline yüzde 4 oranında yani 241,15 lira ek ödemeyle birlikte 6 bin 269 lira 87 kuruş geçiyor.

EK ÖDEME 251 LİRAYA YÜKSELECEK

Yüzde 4,41 artış olduğu takdirde net maaş 6 bin 294 lira 59 kuruşa yükselecek. Bununa birlikte ek ödeme de 251 lira 78 kuruşa yükselecek. Bu bağlamda en yüksek maaşı alan emeklimizin eline 6 bin 546 lira 37 kuruş geçecek.

Emekli maaşları hakkında yeni bir hesaplama olduğunda veya herhangi bir gelişme olduğunda emeklilerimizi ve tüm okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler