Kamu Haberleri

TYP Personeli Nedir? TYP İşçisi Ne Kadar Maaş Alır? TYP Uygulama Alanları

Bilindiği üzere devlet kurumları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile çok sayıda alanda personel alımı yapıyorlar. 

Bu alımların bir bölümü memur kadrolarına yapılırken bazı alımlar ile kamu işçisi alanlarına yapılıyor. Bu alımlarda ayrıca TYP ile personel alım ilanları da bulunuyor. 

Peki TYP İlanları nedir?

TYP’nin Uygulama Alanları Neler?

TYP Çalışanlarına Yapılan Ödemele Neler?

Tüm bu soruların yanıtını ve TYP ilanlarına dair bilinmesi gereken tüm ayrıntıları sizlere aktarıyoruz. 

TYP PERSONEL ALIM İLANLARINA DAİR DETAYLAR

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanları geçici işçi alım ilanlarıdır. Bu ilanlar kamu kurumları tarafından yayımlanır, İŞKUR aracılığıyla adaylara duyurulur. Kura ile belirlenen sonuçlar sonrasında alım yapılacak personeller ilanı yayımlayan kurumda işe başlar. 

TYP Uygulama Alanları

Peki TYP personel alımları hangi mesleklerde yayımlanır? İşte İŞKUR’da yer alan o kadrolar,

Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları,

TYP Çalışanlarının Maaşları

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan personellere asgari ücret ödenir. Net maaş Asgari ücret 2.020,90 TL. Çalışanların giderleri; Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)

TYP BAŞVURU KOŞULLARI

TYP ilanlarına başvuru koşulları İŞKUR tarafından duyuruldu. Bu ilanlara başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken koşullar şunlar;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Kamuilanlari.comÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir