Gündem

Hayat Eve Sığar Uygulaması Seyahatlerde Nasıl Kullanılacak? Bakan Koca Açıkladı

Koronavirüs Bilim Kurulu bir araya gelerek Türkiye'nin Covid-19 mücadelesine dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantının sona ermesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüşülen kararları basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna aktardı ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Koca, sosyal hayatı düzenlemek için geliştirilen mobil uygulamaya değinerek, seyahat sırasında nasıl kullanılacağını açıkladı.

Bilim Kurulu toplantısı düzenlendikten sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kameraların karşısına geçerek toplantıda görüşülen değerlendirmeleri ve Türkiye’nin Covid-19 ile mücadelesinin bulunduğu konuma ilişkin gelişmeleri aktardı. Koca, sosyal hayatın iyileşmesine yönelik geliştirilen mobil uygulamadan bahsederek, şehirlerarası seyahatlarda nasıl kullanılacağına ve kişiye özel HES kodundan bahsetti.

MOBİL UYGULAMAYLA ŞEHİRLERARASI SEYAHAT

Sağlık Bakanı Koca’nın konuya ilişkin açıklamaları ise şöyle oldu:

“Sosyal hayatı kolaylaştıracak mobil uygulamadan bahsetmiştim. Kullanıcı sayısı 10 milyonu aşan bu uygulama evden çıktığınızda rehberiniz olacak. Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur, bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak.”

“Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur, bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak. Ulaştırmada bu bilgi bizlerden göstermemiz istenecek. Bu bilgi sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir. Bu uygulamaya öncelikle şehirlerarası uygulamaya geçiyoruz. Alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.”

“İlgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacaktır. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabilecek. Tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışacak. HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler