Gündem

Sağlık Bakanı Koca Covid-19 Bulaşma Hızını Açıkladı! Sayıların Düştüğünü Gösteriyor

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye'nin Covid-19 mücadelesine dair gelişmeler görüşüldü ve sonrasında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Koca, alınan kararları aktarırken kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Koca, hastalığın bulaşma hızının ne olduğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu toplantısının ardından gözler Sağlık Bakanı Koca’ya çevrildi. Bakan Koca, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Koca, hastalığın bulaşma hızının giderek düştüğünü belirterek, sayısal verileri paylaştı.

SAYILARIN DÜŞMEYE DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Sağlık Bakanı Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yer yer halk sağlığı hekimlerimiz arasında da tartışılagelen ama bu anlamda da önemli olduğu ifade edilen daha çok burada önemli olan hastalığın yayılım hızını gösteren bir katsayı. Bu kabaca R değeri olarak. R 0 değeri, RT değeri var. Burada kabaca R değeri olarak söylediğimizde geçen bir oran vermiştim. Bugüne kadar ortalaması olan R değeriydi. Bugün itibarıyla R 0 veya R değeri 0,72 olduğunu söyleyebilirim. Her geçen gün oranın düştüğünü, giderek bulaşıcılık hızının azaldığını, sayıların düşmeye devam ettiğini gösteren bir oran”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler