EkonomiGündem

Bankalardaki Sistem Değişiyor! BDDK, Kısıtlamalar Getirdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan yeni düzenlemeler birçok müşteriye sürpriz oldu. Bundan sonra kredi kartına sahip veya bankada bir hesabı bulunan 60 yaş üstü müşteriler, doğrudan müşteri hizmetlerine bağlanarak hizmet alabilecek. Bununla beraber pazar günlerinde bankalar tarafından pazarlama ve satış aramaları gerçekleştirilmeyecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı duyuruda, yeni bir düzenlemeye gidildiği ve 60 yaş üstü müşteriler için hizmet almanın kolaylaştırıldığı bildirildi. Bundan sonra 60 yaş üstü müşteriler, müşteri hizmetlerine çağrı merkezine ulaşarak doğrudan bağlanabilecek ve şubeye şahsen gitmeleri gerekmeyecek.

PAZAR GÜNLERİ ARAMA GERÇEKLEŞTİREMEYECEKLER

Yeni düzenlemelere çağrı merkezlerine getirilen saat sınırı da eklendi. Bu doğrultuda çağrı merkezleri, pazarlama ve satış amacıyla pazar günleri müşterilerini arayamayacak. Pazar günleri dışında da saat 09.00 ile 20.00 arasında arayabilecek. Bir yandan da müşteriler tarafından arama yapılması istenmezse, bu talebe uyulacak.

ÇAĞRI MERKEZLERİNİN HİZMET KALİTESİ ÖLÇÜLECEK

Müşteriler, çağrı merkezlerinden kendilerine sağlanan hizmeti değerlendirebilecek. Bu doğrultuda çağrı merkezlerinin sağladığı hizmetin verimi her ay 100 üzerinden en az 70 olarak değerlendirilecek.

DEĞERLENDİRMELER BDDK’YA İLETİLECEK

Bu değerlendirmelerin sonuçları ise BDDK’ya iletilecek. Bankalara yeni düzenlemelere dair hazırlanmaları için 1 Temmuz tarihine kadar müddet verildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler