Gündem

Antalya’nın O Plajı İçin Yeni Normal Kuralları Belirlendi

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilinde yeni normal kapsamında yeni normal düzenlendi. 9 metrekarelik özel alanlar oluşturulurken özel alanlarda sigara içmek de yasak olacak.

Corona virüsü salgını kapsamında kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılıyor. Corona virüsü sonrası yeni normal olarak isimlendiriliyor ve bu dönemde hayatımızda birçok şey farklı olacak. Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen sosyal mesafe kuralı büyük önem kazandı ve insanların bir araya geldiği alanlarda bu kurala göre yeni düzenlemeler yapıldı.

Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde de benzer bir uygulama başlatıldı. Bu bağlamda belirlenen kurallar çerçevesinde plaja rastgele havlu sererek güneşlenme yapılmayacak.

9 METREKARELİK ÖZEL ALANLAR

Söz konusu uygulama Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından başlatıldı. Bu uygulama kapsamında sahilin belediyeye ait halk plajı statüsündeki alanın tamamında özel alanlar oluşturuluyor ve sahile ahşaplar sabitleniyor. Bu ahşapların etrafı halatlanarak 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuluyor. Çalışmalar bugün yapılmaya başlandı ve belediye personellerinin yarına kadar halk plajında 200 kişinin aynı anda hizmet alacağı alanları tamamlaması planlandı.

İSTER TEK İSTER 3 KİŞİ KALABİLECEK

Yeni normal kapsamında yeni yasaklar da getirildi. Buna göre sahile gelen her kişi soyunma kabinlerinin olduğu noktada bir turnikeden geçecek. Bu turnikelerde bazı kontroller yapılacağı gibi tatilci vatandaşlara maske, eldiven ve bu özel alanların kullanımıyla ilgili bir bilgilendirme kitapçığı verilecek. Gelen kişiler isterlerse tek kişilik eğer kalabalık gelirlerse de aynı aileden yalnızca 3 kişi 9 metrekarelik alanı kullanabilecek.

SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

Plajda bulunan marketin kullanımı için yine maske ve eldiven olacak. Soyunma kabinlerinin bulunduğu yerde sosyal mesafe için şeritler bulunacak. 9 metrekarelik alanda şezlong, şemsiye ve masayı kullanan tatilci ayrıldıktan sonra alan dezenfekte edildikten 20 dakika sonra yeni tatilciye verilecek. Ayrıca plaja giriş ve çıkışlar farklı yerlerden yapılacak. Plajda sigara içmek de yasaklandı. Bunun sebebi ise izmaritlerden corona virüsü bulaşma riski olduğunun düşünülmesi. Bu riske karşı halatla çevrili alanda sigara içmek yasaklandı ve sigara içenler için ayrı bir alan oluşturulacağı belirtildi.

İlgili Makaleler