Genel

Son Dakika Cami Hoparlöründe Müzik Yayınlayan Yakalandı!

Türkiye’de son dakika haberleri arasında ilginç bir olayla karşılaşıldı. İzmir’de cami hoparlöründe saat 17: 00 sularında aniden müzik çalmaya başlayınca, müftülük suçlunun kim olduğunu bulmaya çalıştı. İslamiyete saygısızlık olarak görülen bu duruma karşı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Banu Ö. Tutuklandı!

Halkı Kin Ve Düşmalığa Alenen Tahrik Suçu!

Banu Ö. Emniyete götürüldükten sonra cami hoparlörüne müziği kendisinin verdiğine dair bir açıklamada bulunmadı. Son dakika haberlerine bomba gibi düşen İzmir’deki bu olayda kimlerin parmağı olduğu ise hala bilinmiyor. Ancak Banu Ö. Tutuklanma nedeni sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar olarak sanık gösteriliyor. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan Ö. Camileri sabote etme suçundan yargılanacak. Dava açılma nedeni ise ‘’Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’’ suçu olarak gösteriliyor. 

İzmir’de yaşanan bu olayın arka planında bir örgütün olduğu da düşünülürken, şu an sadece twitter üzerinden yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Banu. Ö gerçekten suçlu mu yoksa İzmir’de birçok semte çalınan müziklerin altında örgüt mü var bilinmiyor.

Kim Olduğunun Ortaya Çıkması İçin Paylaştım!

Banu Ö. İfadesinde ‘’İzmirlileri zan altında bırakan videolar gördüğü için buna sebep olanların kim olduğunun ortaya çıkmasına dikkat çekmek amacaıyla paylaşımlar yaptım’’ diyerek, suçlulun kendisi olmadığını söyledi. Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının müftülüğün merkezi sistemini sabote ettiği nedeniyle davasının hala sürdürüleceği üzerine gözaltında olması gerektiği açıklandı. 

Bu süreçte yapılan  bu sabotenin sadece bir kişi tarafından yapılmış olma ihtimali de düşündürücü, bir kişinin merkezi sistem üzerinden birçok camiye bağlanabileceği üzerine kesin bir ifade de bulunmuyor. Bunun bir örgüt tarafından da yapıldığı üzerine açıklamalar bulunuyor.

CHP Gençlik Kolları Mı?

Birçok teorinin ortaya atılmasıyla, siyasi sularda da durulmayan bir suçlama söylemleri sosyal medya üzerinden yayınlanmaya başladı. Bu durumla ilgili söylenen birçok açıklama nedeniyle suçsuz insanlar da zan altında kalabiliyor. Özellikle çözülmesi bilişim üzerinden olması gereken bu suç için henüz kesin bir eylemci ortada bulunmuyor. Türkiye’de son dakika haberleri için yeni gelişmeleri haber365 üzerinden takip edebilirsiniz. 

https://www.haber365.com.tr/son-dakika 

İlgili Makaleler