Gündem

Bakan Koca’dan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Dün gece yasak sona erdi. Ancak 20 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşlar normalleşme adımları ile birlikte yasağın kendileri için de kalkıp kalkmadığını merak ediyorlardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yaş grubundaki vatandaşlara uyarı bulundu.

Ramazan Bayramı’nın bitmesi ile birlikte Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması da sona erdi. Ayrıca kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmesi ve normalleşme adımlarının atılması ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman tamamen kalkacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuyla ilgili olarak, 20 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sabırlı olmanızı rica ediyorum

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “GENÇ ARKADAŞLARIM, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. ÇOK SEVGİLER.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler