Ekonomi

Bakan Albayrak yeni destek paketlerini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün TRT haber’e katılmış ve corona virüsü salgını sonrası yeni destek paketleri geleceğini açıklamıştı. İç talebin hızlı toplanması için gelecek olduğu belirtilen paketlerin içeriği belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TRT habere dün önemli açıklamalarda bulunmuştu. Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda, “İç talebin hızlı şekilde normalleşmesi, bunun içerisinde sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak, finansman kredi destek paketleri olacak.” İfadeleri kullanılmıştı. Bugün CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun’a konuşan Bakan Albayrak, yeni destek paketlerinin içeriğini açıkladı.

Albayrak’ın açıklamaları:

Yerli üretimde finansman desteği

İhtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik finansman destek paketi açıklanacak. Corona virüsü salgını sonrası da kamu bankaları tarafından vatandaşa destek verilecek. Bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği verilecek. Yerli üretime katkı için yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı zaman finansman desteğinden faydalanılabilecek.

Tatil için kolaylık sağlayan kredi

Corona virüsü nedeniyle duran turizm sektörünü canlandırmak için de adımlar atılacak. Tatile gitmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayan bir kredi planlanıyor. Özellikle emekli ve çalışan kesimin seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.

Düşük maliyetli konut kredisi

Konut sahibi olmak isteyenleri sevindirecek bir destek de yolda. Bakan Albayrak’ın açıklamalarına göre; orta gelir grubuna yönelik olarak konut kredisi sağlanacak. Vatandaşlara sağlanacak konut kredisi uzun vadede ve çok düşük maliyetlerle olacak. Konut kredisinin Cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması ve pazartesi uygulama konulması bekleniyor.

İlgili Makaleler