Gündem

Bakanlık genelge gönderdi: O işletmeler saat 22:00’a kadar hizmet verebilecek!

Türkiye’de corona virüsüne karşı getirilen pek çok kısıtlama normalleşme adımlarının atılmaya başlaması ile birlikte kaldırıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine genelge gönderildi. Genelgeye göre; 1 Haziran tarihinden itibaren, kafe, pastane, kahvehane gibi işletmeler saat 22:00’a kadar hizmet verebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de normalleşme adımlarının atılmaya başlanması ile birlikte bazı kısıtlamaların kaldırıldığını duyurmuştu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine genelge gönderdiği öğrenildi. Bakanlık tarafından gönderilen genelge ile birlikte 1 Haziran tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokaller saat 22:00’a kadar hizmet verecek.

Genelgeye göre, lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokaller 1 Haziran’dan itibaren saat 22.00’ye kadar hizmet verecek.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran’dan itibaren kullanılabilecek.

Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmeler, 1 Haziran’dan itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar, spor merkezleri/tesisler 24.00’e kadar hizmet vermeye başlayacak.

1 Haziran’da hizmete başlayacak umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, iskambil, okey, tavla oynanamayacak, nargile satışları yapılamayacak.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amaçlı canlı müzik faaliyetleri yapılamayacak.

Park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren başlanacak.

Faaliyetleri geçici süreyle durdurulan giyim pazarları (sosyete pazarı) olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren yeniden faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı.

19 Mart tarihinde 149 bin 382 işletme faaliyetleri durdurulmuştu

11 Mart tarihinde Türkiye’de tespit edilen corona virüsü salgını sonrasında 19 Mart 2020 tarihinde 81 İl Valiliğine genelge gönderilmiş ve 149.382 iş yerinin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu.

Gönderilen genelgede, “Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri konulu art arda genelge gönderildi.

Genelgeler ile; gece kulüpleri, bar, pavyon, diskotek, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.” İfadeleri kullanılmıştı.

İlgili Makaleler