Kamu Haberleri

Uzman Çavuşlar İçin Kritik Kanun Teklifi Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabı üzerinen önemli bir paylaşımda bulundu. Mehmet Ali Çelebi paylaşımında uzman çavuşlar için önemli bir kanun teklifi hazırladıklarını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabı üzerinden uzman çavuşlar için çok önemli ifadelere yer verdi. Mehmet Ali Çelebi paylaşımında daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği uzman çavuşlar için olan kanun teklifinin oylanacağını ifade etti. Çelebi 3600 Ek gösterge, 6000 sayılı kanun mağdurları ve kadro talebindeki tüm uzman çavuşların yarınki oylamayı takip etmesi çağrısında bulundu. CHP İzmir Milletvekili sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

OYLAMAYA SUNULACAK

“Uzman Çavuşlarımız için verdiğim kapsamlı kanun teklifi (https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1927.pdf ) 2 Haziran 2020 Salı günü Meclis Genel Kurulunda oylamaya sunulacaktır.

-Kadro
-3600 gösterge
-6000 sayılı kanun mağdurları
ve diğer tüm sorunlarla ilgili oylamayı dikkatle takip ediniz!”

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI

Peki CHP’li Mehmet Ali Çelebi’nin kanun teklifinde neler yer alıyor? Kanun teklifinin detayları ise şöyle:

Kanun teklifinde Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde 70 bin İçişleri Bakanlığı bünyesinde 55 bin olmak üzere toplamda 125 bin uzman erbaşın görev yaptığı belirtildi. Ayrıca 65 bin emekli, malul emeklisi, 125 bin ayrılan personel ile toplamda 325 bin kişilik uzman çavuş camiasının olduğu belirtildi.

Kanun teklifinin verilmesine ilişkin 11 maddelik gerekçe gösterildi. Ayrıca kanun teklifi de 11 maddedir. Söz konusu kanun teklifinde belirtilen maddeler şöyle:

Kanun Teklifi İçin TIKLAYIN.

İlgili Makaleler