Ekonomi

Bakan Albayrak ‘Tarihin En Düşüğü’ Diyerek Müjdeli Haberi Duyurdu

Kamu bankaları ihtiyaç, konut, taşıt, turizm için kredi paketi açıkladı. Bu bağlamda konut alımlarında 12 ay geri ödeme olmazken taşıt kerdilerinde de düşük faizler yer aldı. Bu kredi kampanyaları hakkında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak açıklamalarında normalleşme döneminde vatandaşların ihtiyaçlarını geniş bir yelpazede karşılamak, yerli üretimi desteklemek ve tüm sektörlerde hareketlenmeyi sağlamak amacıyla kredi paketlerinin oluşturulduğunu belirtti.

Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla kamu bankaları tarafından kredi paketleri açıklandı. Bu bağlamda dört yeni kredi paketi devreye alınacak.  Kredilere başvurular ise 5 Haziran’da başlayacak. Kredi kampanyaları hakkında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarında kredi kampanyasının hayırlı olmasını diledi.

“HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamalarında “Normalleşme döneminde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını geniş bir yelpazede karşılamak, yerli üretimi desteklemek ve tüm sektörlerde hareketlenmeyi sağlamak amacıyla kamu bankalarımızın devreye aldıkları 4 ayrı finansman paketi milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BAKAN ALBAYRAK’IN PAYLAŞIMI

KONUT KREDİSİ

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak.

TAŞI KREDİSİ

Bunun yanı sıra yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşteriler firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi verilecek.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ

İkinci el taşıtlar içinse veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşteriler yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak. Bu kredi azami 6 ay geri ödemesiz olacak.

Bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla, yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Kredi kampanyalarının detayları için TIKLAYIN.

İlgili Makaleler