Ekonomi

Çalışma Bakanı Selçuk’tan Ödemeler Hakkında Müjdeli Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında corona virüsü salgını sürecinde işsiz kalan vatandaşların başvuru uaparak almaya hak kazandıkları kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında ödemelerin bugünden itibaren yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu bağlamda vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Corona virüsü salgın kapsamında devreye alınan paketler kapsamında işsiz kalan veya işletmeleri faaliyet durdurmaya giden vatandaşların başvuru yaparak aldıkları kısa çalışma ödeneği ve belirli şartları sağlayarak işinden çıkarılmış vatandaşların Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak aldığı işsizlik maaşı hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamalarında belirtilen ödemelerin bugünden itibaren yapılmaya başlandığını bildirdi. Buna göre ödeme alan vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihlerini açıklayan Bakan Selçuk, bugünden itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

IBAN BİLGİSİ OLMAYANLAR PTT ÜZERİNDEN ÖDEME ALACAK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklamalarında dünya genelinde etkisini sürdüren corona virüsü salgınında vatandaşların sıkıntı çekmemesi için ödemelerin başvuru sürecinde bildirilen banka hesaplarına yatırılacağını belirtti ve sistemde IBAN bilgileri bulunmayanların da PTT üzerinden ödemelerinin yapılacağını vurguladı.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklamalarının devamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından corona virüsü sürecinde başlatılan Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tüm toplum kesimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Buna göre; T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0 olanlara 1 Haziran’da, 2 olanlara 2 Haziran’da, 4 olanlara 3 Haziran’da, 6 olanlara 4 Haziran’da, 8 olanlara da 5 Haziran’da ödemeler yapılacak”

ÖDEME TAKVİMİ

Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödemeleri T. C. Kimlik Numarasının son hanelerine göre gerçekleştirilecektir. Buna göre ödeme takvimi şöyle olacaktır:

0 olanlara 1 Haziran’de ödeme,

2 olanlara 2 Haziran’de ödeme,

4 olanlara 3 Haziran’de ödeme,

6 olanlara 4 Haziran’de ödeme,

8 olanlara 5 Haziran’de ödeme yapılacaktır.

İlgili Makaleler