Ekonomi

Taşeron İşçilere ve Belediye Çalışanlarına Enflasyon Farkı Oranında Zam

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolara dahil edilen edilen taşeron işçilerin yüzde 4’lük zam oranının artırılması noktasında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Asgari ücrete yapılan zam oranının ardından enflasyon rakamlarınında yüksek seviyelerde olması taşeron işçilerine yapılacak zam oranının önemini artırdı. 

Bu çerçevde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli kararlar almışlar yüksek oranlarda zam yapmışlardı. Peki bu zam kararları diğer kurumlarda çalışan belediye personellerini ve taşeron işçileri nasıl etkiler? 

TAŞERON İŞÇİLERE ENFLASYON ORANINDA ZAM TALEBİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklama ile taşeron işçilere zam müjdesi vermişti. Binali Yıldırım almış oldukları bu kararı, sözleşmede böyle bir hükümlülük olmadan aldıklarını bildirerek işçilerin bu konuda mağdur edilmeyeceklerini belirtmişti. Binali Yıldırım taşeron işçilere 635 TL zam yapılacağını açıkladığı konuşmasında şu ifadelere yer vermişti.

“İBB Başkanlığının çalışmasıyla 28 Şubat 2019 tarihinde KHK kapsamında çalışan personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 21,16 lira ilave yapıldı. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar. Buna göre, 31 Aralık 2018’de 2 bin 195 lira brüt ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması yüzde 48 olacak. 31 Aralık 2018’de asgari ücretin 1,5 katı kadar yani 3 bin 44 lira brüt ücret alan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artışın ortalaması yüzde 24 olacak. 31 Aralık 2018’de asgari ücretin iki katı olarak 4 bin 59 lira brüt ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması yüzde 19 olacak. ”

HAK İŞ ENFLASYON ORANINDA ZAM TALEBİNİ YİNELEDİ

Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’da konuya dair açıklamalarda bulunmuş ve enflasyon oranında zam yapılması talebini yinelemişti. Mahmut Arslan konuşmasında bu konuda ki mücadelenin devam edeceğini söyledi. 

 İnşallah kamudaki, bakanlıklardaki arkadaşlarımız için de bir iyileştirme, enflasyon farkı verilmesi konusunda çabamız devam edecek. Ne kadar sürer bilemiyorum, ama Antalya’da yaptığımız düzenleme diğer illeri de etkileyecek önemli bir adımdır. ”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir