Kamu Haberleri

Bakan Albayrak açıkladı: Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri gerçekleştirildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk oyun şirketi Peak Games'in ABD'li Zynga tarafından satın alındığını duyurdu. Bakan Albayrak satış işlemi ile ilgili olarak, “alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin en genç ekiplerinden biri olan Peak Games, ABD’li Zynga tarafından satın alındındı. Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Berat Albayrak, “Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Albayrak tarafından twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor. Türk oyun şirketimiz Peak, 1.8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar! “ ifadelerini kullanıldı.

Peak Games Nedir?

Peak Games, global mobil oyun pazarının en büyük şirketlerinden biri.Türkiye’de kurulan şirket, ABD’li Zynga tarafından satın alındı. Şirket, İstanbul’da çalışmalarına devam edecek.

İlgili Makaleler